Rólam

Gábor Adrienn, a Szövegdoki 🙂

Többféle felsőfokú végzettségem van; legkönnyebben úgy tudnám magam aposztrofálni: „a HANGOK és BETŰK szerelmese”.

Sok-sok éven át voltam újságíró, szerkesztő és felelős szerkesztő különböző lapoknál és televízióknál. Az volt a feladatom, hogy az adott témában a lehető legjobb szövegeket (ill. forgatott anyagokat, műsorokat) állítsam elő, illetve mások műveit csiszoljam, finomítsam, javítsam. Ez utóbbi munkát különösen élveztem, de a magánéletemben bekövetkező változások miatt továbbléptem: elköltöztem Budapestről, és új életet kezdtem.

A betűéhségem kielégítésére azóta nemcsak olvasok, hanem „írok” is: Szövegdokiként már másfél évtizede javítom, gyógyítom, azaz jobbá teszem a „beteg” szövegeket, és ez a feladat rendkívül nagy öröm számomra! Nagyszerű érzés az is, hogy rendre visszatérő ügyfelekkel dolgozhatom, akik többedszerre is rám bízzák az írásaikat, mert tudják, jó kezekben lesznek. Mindig meghat ez a bizalom, és – a legjobb tudásom szerint – igyekszem megszolgálni azt!

A korrektúrázás mellett a Magyar Íróképzőben, ahol már másfélezer tehetséges író és írójelölt képzi magát, online helyesírási és nyelvhelyességi tréningeket is tartok, illetve szöveggondozói szekciót vezetek az éves írótáborban.

2022 januárjától pedig – Minya Károly nyelvész tanár, a Kárpát-medencei korrektorverseny ötletgazdájának meghívására – nyelvi tanácsadóként is tevékenykedem a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda (Manyszi) e-nyelv.hu portálján, ahol helyesírási és nyelvhelyességi kérdésekben segítem az üzenetben hozzánk fordulókat.
Végtelen nagy megtiszteltetés és elismerés számomra, hogy csodálatos nyelvész professzorok, tanárok és nyelvművelők társaságában adhatom tovább az érdeklődőknek
a magyar nyelvvel kapcsolatos ismereteimet!

Önnek is segíthetek?
„Meggyógyíthatom” a szövegeit?
Szeretettel és köszönettel fogadom a megkereséseket! 

Kapcsolatfelvétel:

Gábor Adrienn (Ada), a Szövegdoki

Tel.: +36 30 5700 414

E-mail: gabor.adrienn@gmail.com